tapak kaki

December 2, 2010

Segmen: Bila Si Dia Bertanya..



akibat kekesalan dan sesalanku nk join segmen sebelom neh,gua nk balas dendam alik.gua nk gak join segmen Ben Ashaari.

1. Pada pendapat anda, apakah yg perlu ada dalam sesebuah blog?

untuk soklan neh gua ada 2 jawapan.first jawapan main2, atau nama senang die jawapan
xpatot dipanggil jawapan dan second,jawapan logik untuk soklan di atas.HAHA.jawapan first gua,ape yg patot ada dlam sesebuah belog mestila kene ada bio penulis belog, dan ada entry dalam belog.jgn g wat belog semata mata untuk gtaw kat makhlok len yg kite ade belog,tp dalam belognye xberisi.ish3.memalukan.second jawapan gua lak, bg gua belog neh bebas.xkesah ade header santik,xkesah ramai follower or xkesahla empunya belog tu femes.yg penting isi kandungan blog tu seniri.sama ada nk bg pndangan,cite masalah or nk kondem.terserah kat empunya belog.

2. Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda?

soklan tragis untuk gua.bukan sbb apa,cume gua pon xpasti mcm mne cara gua promote blog neh. kalo gua promote lebey lebey pon kalo org xminat belog gua xgune gak.cara yg salu gua wat cuma dgn blogwalking dan komen belog2 yg gua follow.*sedey kan?tsk~

3. Blog bagaimana yang ada tidak suka masuk? dan kenapa?

so far skunk neh xde lak belog yg gua anak tirikan.sume gua masok dan follow je.sbb gua neh mmg la xkesah ngan belog owg len. tp kalo tnye belog spesis mne yg gua xsuka masok,tgu smpai gua ase nyampah ngan belog tersebut,gua gtaw ek.

4. Jika anda masuk ke sesebuah blog, bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda?

bab neh gua suka.kalo first usha belog owg len,gua akan tgk rupa belog die.header die cmne,susunan sidebar die cmne.as2 bawu gua tgk empunya belog neh sape.sbb gua suka tgk owg yg kreatif neh.HUHU.1 ag yg menarik perhatian gua,gua akan tgk kalo belog die neh ade tutorial ke dak.sbb gua neh bawu ag lam belog,so kalo ada blogger yg wat tutorial,gua mmg follow habes habes.

5. Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat
semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca?

gua bukan la ahli motivasi yg pndai berkata kata dalam menasihati org. tp atas dasar kemanusian,mesti la gua kene bg kata peransang kat die kan.dan atas nama blogger gak la, masing masing memberi pndangan atau nasihat.cuma nasihat gua,"listen to advice and accept correction,then in the end you will be wise."

6. Blog manakah yang menjadi pilihan anda?

gua xmemilih,tp mcm gua gtaw td.kalo ade tutorial dalam belog tersebut, gua minat habeh la :D

p/s: gua budak bawu belajar,kalo salah tlg tunjukkan :D

4 comments:

  1. hoohooo rajinnya dia. teringin gak nak join tapi tengok2 nak tutup dah kul 12 malam ni kan? HUHU

    ReplyDelete
  2. @Privacy_Resident
    HAHA.xde hal la der,skunk bawu kol bape.xsampai koi doblas ag.lai2 jum :)

    ReplyDelete